Šiandien Gargžduose vyko konferencija „Ekologiškos produkcijos pasiūlos ir paklausos akistata“. Į muzikos mokyklos salę susirinkę ūkininkai, Lietuvos ekologinių ūkių asociacijos atstovai, sveikatos specialistai, ugdymo įstaigų vadovai, vartotojai ir politikai diskutavo apie ekologinių ūkių situaciją Lietuvoje, ekologišką maistą, ūkininkavimo patirtį ir sveiką mitybą.
Pasak Klaipėdos rajono mero Broniaus Markausko, norint skatinti ekologinių ūkių plėtrą ir mažinti ūkininkų patiriamus nuostolius, būtinos kompleksinės priemonės. Pirmiausia, pasak mero, ekologiškas maistas vartotojus turėtų pasiekti trumpinant jo patekimą iš ūkių tiesiai ant vartotojų stalo. O siekiant skatinti ekologiškų ūkių plėtrą ir įrodyti sveiko maisto naudą, reikėtų tokiais maisto produktais aprūpinti visas valstybines ir biudžetines įstaigas: vaikų darželius, mokyklas, ligonines, kariuomenę.
Taip pat, lėšas, formuojant maitinimui skirtą krepšelį, turėtų skirti ne tik Žemės ūkio ministerija, bet ir Sveikatos apsaugos, Švietimo, mokslo ir sporto bei Aplinkos apsaugos ministerijos. Konferencijos pranešėjai šiandien taip pat pristato ir atskirų ūkių veiklą, supažindina su maisto tiekimo grandinės vystymo patirtimi ir problemomis, diskutuoja, ar vartotojai pasitiki ekologiškų produktų gamintojais.